Jaarlijkse Themadag

Najaar 2019

Elk jaar organiseert de Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid een themadag voor lotgenoten en professionals. Binnenkort wordt een thema en datum bekend gemaakt voor 2019.

 

 

 

 

Op 23 november 2018 werd de themadag ‘Oog voor ervaringsdeskundigheid’ georganiseerd. Het thema is vanuit diverse (ervaring)deskundige invalshoeken herkenbaar gemaakt voor vele lotgenoten. De themabijeenkomst kreeg een gemiddeld cijfer van een 8,7.

Wethouder Kavita Parbhudayal en Hameeda Lakho

De reacties naar aanleiding van de indrukwekkende themadag zijn hartverwarmend en geven aan dat onze Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid voor lotgenoten een belangrijke plaats inneemt. Uit de evaluaties blijkt dat de dag zeer gewaardeerd is zowel door lotgenoten als professionals: “Fijne sfeer”, “Veel veiligheid en vertrouwen ervaren” en “Fantastisch hoe professionals, ervaringsdeskundigen en cliënten samenkomen en van elkaar kunnen leren”. Op de themadag ‘Oog voor Ervaringsdeskundigheid’ waren 175 ervaringsdeskundigen en professionals aanwezig die hun kennis hebben gedeeld met elkaar.

Lees hieronder het inhoudelijk verslag en het evaluatieverslag van de themadag ‘Oog voor Ervaringsdeskundigheid’.

De ervaring leert dat het helpt om eigen ervaringen te bespreken met lotgenoten, ervaringsdeskundigen en professionals. Wie als kind te maken heeft gehad met lichamelijke of geestelijke mishandeling, verwaarlozing of seksueel misbruik weet hoeveel invloed dit heeft op de rest van je leven. Het ontbreken van veiligheid, geborgenheid en liefde heeft plaats gemaakt voor een jarenlange zoektocht naar verwerking, erkenning en acceptatie. Het is noodzakelijk om ervaringen en ervaringskennis bespreekbaar te maken en beter te benutten. Dat draagt bij tot destigmatisering en het doorbreken van schaamte.

Meldt u zich hieronder alvast aan voor onze themadag in 2019

Alle activiteiten

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en laat u inspireren