Jaarlijkse themadag

15 november 2024

De Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid en GGD Haaglanden organiseren de themabijeenkomst ‘Kindermishandeling kent geen kleur’, op vrijdag 15 november 2024, als opening van de Week tegen Kindermishandeling 2024. De dag is voor lotgenoten van kindermishandeling, professionals en overige belangstellenden. Net als vorig jaar is het mogelijk om hierbij fysiek in Den Haag of via een livestream aanwezig te zijn. Deelname is gratis. Aanmelden kan alleen via deze link: https://fd10.formdesk.com/ggdhaaglanden/themadag2024

Datum: vrijdag 15 november 2024
Tijdstip: 10.00 – 16.30 uur
Locatie: Online en fysiek,
vanuit Zinn, Stadspaleis te Den Haag

Met de themadag ‘Kindermishandeling kent geen kleur’ hopen wij een waardevolle bijdrage te leveren aan het bespreekbaar maken van kindermishandeling en het bieden van steun aan slachtoffers. Door bewustwording te creëren over dit belangrijke onderwerp, oog te hebben voor intergenerationele patronen en de impact ervan, ongeacht iemands culturele achtergrond. Samen streven we naar een wereld waarin kindermishandeling geen plaats heeft.

Voor wie
De themabijeenkomst is bedoeld voor lotgenoten, ervaringsdeskundigen en zorgprofessionals binnen gemeenten, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, vrijwilligersorganisaties, GGZ en rijksoverheid.

Het programma
Het programma zal bestaan uit informatieve sessies over de verschillende vormen van kindermishandeling en de hardnekkige patronen die gezinnen gevangenhouden, de impact ervan op slachtoffers en hoe zij hulp kunnen zoeken. Daarnaast zullen ervaringsdeskundigen aanwezig zijn om hun verhaal te delen en slachtoffers een stem te geven. Het programma wordt later bekendgemaakt.

Aanmelden kan alleen via deze link: https://fd10.formdesk.com/ggdhaaglanden/themadag2024

Jaarlijkse themadag
Elk jaar organiseren de Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid en GGD Haaglanden een themabijeenkomst voor lotgenoten van kindermishandeling, professionals en overige belangstellenden. In 2023 was het thema ‘Trauma en het lichaam’. De presentaties van verschillende sprekers zijn terug te vinden in dit artikel.

Alle activiteiten

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en laat u inspireren