Themadag ‘Getekend’

20 november 2020

In de week tegen kindermishandeling organiseren op vrijdag 20 november 2020 de Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid en GGD Haaglanden de themadag ‘Getekend’ voor mensen die te maken hebben gehad met kindermishandeling en voor professionals. Het programma wordt in de loop van het jaar bekend gemaakt.

De zeer drukbezochte themadag ‘Sporen van trauma’ op 22 november 2019 in het Hilton Hotel te Den Haag bracht lotgenoten, beleidsmakers en wetenschappers bij elkaar. Deze mix van gebundelde kennis en verkregen inzichten heeft velen beroerd en een onvergetelijke indruk gemaakt. Ruim 170 deelnemers voelden zich verbonden en spraken openlijk over de sporen van trauma die hun levens jarenlang in de greep houden. In de sfeer van veiligheid en vertrouwen ontstond er veel openhartigheid dat menigeen heeft ontroerd.

Een veelzijdig gevarieerd programma werd geboden met boeiende lezingen en deelsessies van o.a. Peter Adriaenssens en Sietske Dijkstra. De deelsessies met aansprekende thema’s zoals leren leven met een barst, ontwrichte familie relaties, hoe van ervaring naar ervaringsdeskundigheid te komen, trauma en cultuur, van kwetsbaarheid naar kracht en mag ik even naast je zitten.

Lees hier meer over de themadag ‘Sporen van trauma’.

Alle activiteiten

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en laat u inspireren