Themadag

Online themadag ‘Zie je mij?’
Over het zien, horen en voelen van de impact van huiselijk geweld en kindermishandeling

Elk jaar organiseren we een themadag waarin lotgenoten en deskundigen met elkaar in gesprek kunnen gaan. Trauma’s die ontstaan door huiselijk geweld en kindermishandeling laten levenslang sporen na, bij alle vormen, van partnergeweld en kindermishandeling tot verwaarlozing, fysiek en emotioneel geweld. Ook jarenlange therapie laat het trauma niet verdwijnen. Wat wél mogelijk is: iemand die te maken heeft (gehad) met huiselijk geweld of kindermishandeling helpen zijn of haar littekens, zichtbaar of onzichtbaar, te omarmen. Pas dan zal diegene zichzelf kunnen helen.

Datum: vrijdag 18 november 2022
Tijdstip: 13.00 – 16.00 uur
Locatie: alleen nog online te volgen (fysiek is vol!)

U kunt zich nog aanmelden via DEZE LINK

Themadag naar gelijknamig boek

De themadag draagt de titel van het boek: Zie je mij? Over het zien, horen en voelen van de impact van huiselijk geweld en kindermishandeling. Op deze themadag willen de Academie van Herstel en Ervaringsdeskundigheid en GGD Haaglanden dieper ingaan op het doorwerken van intergenerationele patronen. Maar ook welke gespreksvaardigheden wanneer nodig zijn en dat bij het bieden van veiligheid en vertrouwen veel meer komt kijken dan vaak wordt gedacht.

Wie als kind te maken heeft gehad met lichamelijke of geestelijke mishandeling, verwaarlozing of seksueel misbruik weet hoeveel invloed dit heeft op de rest van je leven. Het ontbreken van veiligheid, geborgenheid en liefde heeft plaats gemaakt voor een jarenlange zoektocht naar verwerking, erkenning en acceptatie. Wat voor invloed heeft dit op jouw leven en die van jouw naasten?

Voor wie

De themabijeenkomst is bedoeld voor lotgenoten, ervaringsdeskundigen en zorgprofessionals binnen gemeenten, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, vrijwilligersorganisaties, GGZ en rijksoverheid.

Programma

Lotgenoten en professionals zullen deelnemen aan het programma en krijgen scherper zicht op de korte en lange termijn effecten van huiselijk geweld en kindermishandeling. Bewustwording, verbreding, verdieping en het versterken van empowerment en kracht zijn belangrijke kernpunten. Daarnaast worden handvatten aangereikt om de complexe gevolgen van trauma te begrijpen en beantwoorden.

Tijdens deze themadag zullen enkele aansprekende sprekers en ervaringsdeskundigen het woord voeren met een interactief programma. Met o.a. psycholoog expert relationele veiligheid Sietske Dijkstra, kinder- en jeugdpsychiater Peter Adriaenssens, en Organisatie- en veranderkundige, danser, onderzoeker en docent Peter Rombouts.

Themadag ‘Hier en nu, sporen van huiselijk geweld en kindermishandeling’. Het slachtoffer en de pleger in ons.

Openhartige, ontroerende getuigenissen tijdens een waardige drukbezochte 15de jubileum versie van de Themadag ‘Hier en nu, sporen van huiselijk geweld en kindermishandeling’, georganiseerd door de Academie van Herstel en Ervaringsdeskundigheid en de GGD Haaglanden op vrijdag 19 november 2021. Lees er hier meer over.

AANMELDEN VOOR DE THEMADAG VAN 18 NOVEMBER 2022 KAN ALLEEN NOG VIA DEZE LINK

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en laat u inspireren