Basiscursus 'Doorbreek het zwijgen'

Voor mensen die worstelen met de gevolgen van kindermishandeling in hun jeugd, organiseren wij de basiscursus ‘Doorbreek het Zwijgen’. Tijdens de basistraining staan de eigen ervaringen van de cursisten centraal. U leert uw ervaringen onder woorden te brengen en inzicht te krijgen in hoe u zelf vooruit kunt komen en hoe anderen u kunnen helpen. In een veilige sfeer luistert u naar anderen en deelt u uw verhaal. Betrokken ervaringsdeskundigen begeleiden de bijeenkomsten en bieden u handvatten voor erkenning, acceptatie en daarmee herstel. Doel is dat u stappen leert zetten die ertoe bijdragen dat uw traumatische verleden uw huidige leven minder beheerst. Thema’s die aan bod komen zijn onder meer:

  • overlevingsstrategieën
  • omgaan met de gevolgen van het verleden
  • eenzaamheid
  • balans
  • zelfvertrouwen

Het gaat om een cursus met online bijeenkomsten worden begeleid door Hameeda Lakho. Vanaf 13 mei 2024 elke maandagavond tussen 19.00 en 21.00 uur (met uitzondering van pinkstermaandag, deze vindt plaats op dinsdag 21 mei 2024).

De Basiscursus bestaat uit 10 bijeenkomsten waarvoor een bijdrage wordt gevraagd van 150 euro (15 euro per bijeenkomst). Er kunnen minimaal 8 tot maximaal 10 mensen deelnemen.

Meld u hier aan

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en laat u inspireren