Evaluaties

Lees de inspirerende en motiverende reacties en evaluaties van onze opdrachtgevers:

Als hulpverleenster ben ik mij ineens zeer bewust van mijn rol, doordat ik heb geluisterd naar de ingrijpende ervaringen van een ervaringsdeskundige. Ik besef nu ten volle dat ik het verschil kan maken voor de kinderen waarmee ik werk.

Ik was mij er nooit echt van bewust dat schaamte zo’n grote rol speelt m.b.t. kindermishandeling. Die ouders zouden zich diep moeten schamen! Niet de kinderen.

Als hulpverlener ben je soms bang om door te vragen bij een cliënt. Echter om echt contact te maken, zul je je moeten verdiepen in de achtergrond.

Ik dacht vaak dat mijn werk gedaan was als een kind eenmaal uit huis is geplaatst. Door de inzichten, verkregen uit de workshop deskundigheidsbevordering, begrijp ik dat ik het helemaal verkeerd zag. Dan begint de hulpverlening pas echt.

Het is een denkfout dat hulpverleners denken dat kinderen het fijn vinden in kindertehuizen. Alleen omdat de huizen mooi en goed zijn. Slachtoffers verklaren dat het kan aanvoelen als een emotionele gevangenis. Het is een huis en geen thuis. Daar was ik mij niet van bewust.

Het is essentieel om Inzichten te geven aan slachtoffers, zodat zij kunnen begrijpen waardoor bepaald gedrag of gevoel vandaan komt.

Veel klachten komen voort uit een traumatische jeugd zoals bijvoorbeeld, eet- en alcohol verslaving, depressies e.a. De aandacht gaat vooral uit naar de klachten en niet naar de oorzaak. Alleen dan kun je iemand verder helpen.

Een workshop met impact.

Dank voor de enorme inspiratie en teambuilding.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en laat u inspireren