Evaluaties en reacties lotgenoten

Lees de hartverwarmende reacties van lotgenoten over de bijeenkomsten:

Ik had nooit zo kunnen vertellen over mijzelf, als ik dat alleen had moeten doen. Ik heb jullie hierbij allemaal nodig gehad.

Het was voor mij een aanmoediging om voor het eerst te praten over mijn jeugd waar ik me altijd voor geschaamd hebt en onzeker over heb gevoeld.

Veel thema’s van erkenning en herkenning bijvoorbeeld alles krampachtig en goed willen doen, niet leven maar overleven, pleasen, een muur om je heen bouwen zodat mensen je niet kunnen raken of kwetsen.

In deze cursus zitten mensen die het thema en vooral de gevolgen goed begrijpen en daarom vooral niet oordelen of vooroordelen.

De lotgenotengroep geeft veel positieve energie, inspiratie en kracht.

Sommige mensen, zelfs hulpverleners, vinden mijn verhaal te pijnlijk, ze weten niet goed hoe te reageren. In deze cursus bestaat het vertrouwen en de veiligheid om te kunnen delen.

Door de bijeenkomsten ben ik beter in staat te relativeren. Ik ben in staat anders tegen mijn persoonlijke problemen aan te kijken.

Zeer waardevol om van elkaar te leren.

Ik had dit nooit gedacht, maar ik heb mijn masker eindelijk afgedaan.

Veel dank voor de basiscursus; ik voel me sterker, weerbaarder en krachtiger.

Gun alle slachtoffers lotgenotencontact; ik ben daardoor in staat beter te functioneren in de maatschappij.

Dankzij de cursus “Doorbreek het zwijgen” heb ik meer rust gevonden in mezelf.

De docenten staan naast de deelnemers en niet er boven. Gelijkwaardigheid wordt nogal eens gemist bij begeleiders en hulpverleners, omdat zij menen boven de cliënten staan.

Fijn dat jullie er zijn.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en laat u inspireren