Hameeda Lakho in ‘Doula’s van de stad’

Op vrijdag 16 april is om 23.00 uur op NPO 3 de documentaire film ‘Doula’s van de Stad‘ te zien.

In Doula’s van de Stad volgt Adelheid Roosen’s bewondering voor vrouwen die in de haarvaten van hun wijken en stad dagelijks klaarstaan voor een ander. Wat drijft hen? Hoe komt het dat zij zo belangeloos kunnen geven? De in 2020 geplande theatervoorstelling met tachtig vrouwen kon door de coronamaatregelen niet doorgaan. Adelheid bracht zeven van deze vrouwen alsnog samen om het gestarte repetitieproces via intieme Zoomsessies voort te zetten.

Eén van hen is Hameeda Lakho, directeur van de Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid. Zij heeft haar traumatische ervaringen en kwetsbaarheid omgezet in kracht en biedt hulp in uiteenlopende projecten in de strijd tegen huiselijk geweld en kindermishandeling voor slachtoffers en professionals.

NRC noemt de in lockdown gemaakte Doula’s van de Stad “een ontroerende film over de kracht van kwetsbare vrouwen”. De krant schrijft: “Doula’s van de stad toont hoe de vrouwen hun schaamte, eenzaamheid en verdriet proberen om te zetten in veerkracht en slagvaardigheid. In rake taal en moedige stiltes richten ze een waardevol monument op voor kracht en kwetsbaarheid, en tonen ze hoe onlosmakelijk die twee eigenschappen met elkaar verbonden zijn.”

Fotograaf: Robin Haurissa

Alle actualiteiten

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en laat u inspireren