Deelname aan ‘Ik durf het bijna niet te vragen’

Hameeda Lakho, directeur van de Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid, heeft meegewerkt aan het BNNVARA tv-programma ‘Ik durf het bijna niet te vragen’. Het thema was huiselijk geweld en zij vertelde over haar ervaringen met kindermishandeling. De uitzending was te zien op 15 oktober 2019 en is terug te kijken via: https://www.npostart.nl/ik-durf-het-bijna-niet-te-vragen/15-10-2019/BV_101394999

Productiehuis Concept Street maakte voor BNNVARA een vervolg op het programma ‘Ik Durf Het Bijna Niet Te Vragen’, waarin mensen die dagelijks worden geconfronteerd met onbegrip en vooroordelen inzicht geven in hun leven en kijkers – anoniem – álle vragen mogen stellen. Het programma is gebaseerd op het Australische format ‘You Can’t Ask That’.

Vooroordelen
Door hun verhaal te vertellen hopen de deelnemers definitief af te rekenen met de vooroordelen van anderen. In deze aflevering van ‘Ik Durf Het Bijna Niet Te Vragen’ staat het thema huiselijk geweld centraal. Eerdere afleveringen had als thema bijvoorbeeld streng gelovigen, alcoholverslaafden, mensen met een gezichtsaandoening, seksueel misbruik of terminaal zieken. De essentie van het programma is relativering en respect.

Deelnemers
Naast Hameeda Lakho beantwoorden diverse andere slachtoffers alsook plegers openhartig en moedig de vragen die veel Nederlanders op de lippen liggen, maar die ze vaak niet durven te stellen. Vragen over gevoel, de daders, impact en de gevolgen werden door de verschillende slachtoffers en plegers eerlijk en openhartig beantwoord. Ook Hameeda Lakho sprak moedig over haar ervaringen en gevoelens, hoe zij als kind de jarenlange lichamelijke en geestelijke terreur door haar vader en Nederlandse stiefmoeder wist te overleven.

Alle actualiteiten

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en laat u inspireren