Boek ‘Getekend – sporen van kindermishandeling’

Jaarlijks zijn ongeveer 119.000 kinderen in Nederland slachtoffer van verwaarlozing, geweld, seksueel misbruik. Tientallen overlijden aan de gevolgen. Velen zijn getekend voor hun leven. Het boek ‘Getekend – sporen van kindermishandeling’ vraagt op een bijzondere manier aandacht voor hun lot. Slachtoffers delen hun pijnlijke ervaringen in gesprek met journalist Gijs Wanders, terwijl ze worden geportretteerd door de Groningse kunstenaar Herman van Hoogdalem.

‘Getekend’ is een initiatief van Gijs Wanders, Herman van Hoogdalem en Hameeda Lakho. Slachtoffers van kindermishandeling vertellen hun verhaal terwijl ze worden geïnterviewd voor de camera en geportretteerd met penseel. Het boek brengt verhalen van verwarring en pijn, maar ook van de kracht om door te gaan samen met indringende portretten. Zo zetten de verhalen aan tot gesprek, ze bieden herkenning en troost en inspireren door menselijke kracht.

Tijdens de interviews zijn vijf korte documentaires gemaakt die vanaf 11 november wekelijks worden uitgezonden bij de EO op NPO 2.

Tijdens de jaarlijkse themadag van de Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid op 20 november hebben drie geïnterviewden een podium gekregen tijdens een beveiligde gratis livestream.

Het boek ‘Getekend – sporen van kindermishandeling’ is te bestellen via WBooks.

Alle actualiteiten

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en laat u inspireren