Artikel op Slachtofferwijzer over onze Academie

Slachtofferwijzer.nl sprak met Nathalie over haar jeugd vol kindermishandelingen en over hoe de lotgenotengroepen en themabijeenkomsten van de Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid haar hebben geholpen.

Nathalie: “De eerste stap die ik zelf heb gezet was tijdens de basiscursus ‘Doorbreek het zwijgen’, van de Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid. Dit heeft mij enorm geholpen, om te leren praten over wat ik heb meegemaakt. Op dat moment kon ik voor het eerst over mijn schaamte heen stappen. Schaamte die ik wel bij een therapeut voel, maar niet bij lotgenoten.’’
Contact met lotgenoten vindt zij ontzettend waardevol: “De kennis komt niet uit een boek, maar uit de eigen ervaring. Ik ben heel geïsoleerd opgevoed en heb me altijd alleen gevoeld. Ook toen ik wegliep van huis, bleef het eenzame gevoel aanhouden. Onder lotgenoten weet je dat je niet de enige bent. Bij vlagen vertel ik nu delen van mijn verhaal aan lotgenoten. Omdat het veilig voelt om te vertellen. Iedereen heeft veel respect voor elkaar. Misschien komt het ook door de manier waarop Hameeda Lakho de bijeenkomsten organiseert. Tijdens de bijeenkomsten voel ik me gehoord.’’
Wil je het hele artikel lezen? Lees het hier op Slachtofferwijzer.
Alle actualiteiten

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en laat u inspireren