Academie bij opening Orange the World in Den Haag

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen met fysiek of seksueel geweld te maken in haar leven. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om hier in Den Haag aandacht voor te vragen opende wethouder Bert van Alphen (emancipatie) op 25 november samen met expert en inhoudsdeskundige huiselijk geweld en kindermishandeling Hameeda Lakho (Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid) een tentoonstelling in het Haagse stadhuis en kleurde het IJspaleis oranje. Oranje is de kleur van de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De kleur staat voor een zonsopgang; de dagenraad in een toekomst zonder geweld.

Dit onderwerp wordt in Den Haag onder de aandacht gebracht dankzij de samenwerking met Un-Women, Zonta en Soroptimist. Ook de Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid was bij de opening aanwezig. Van 25 november tot en met 10 december wordt tijdens de wereldwijde campagne ‘Orange the World’ stilgestaan bij geweld tegen vrouwen.

Blijven effect
Hameeda Lakho: “De verwoestende effecten van trauma voor mensen die geweld meemaken is een van de grootste gezondheidsproblemen van deze tijd vanwege de enorme impact voor alle betrokkenen en hun naasten en hoe dit vaak (onbedoeld) wordt doorgegeven aan de volgende generaties. Ingrijpende geweldervaringen drukken een stempel op het leven en kunnen een blijvend effect hebben, niet alleen psychisch maar ook lichamelijk.”

Reportages
Bij de opening op de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen was het AD aanwezig en maakte deze reportage: https://www.ad.nl/den-haag/haags-stadhuis-kleurt-oranje-voor-statement-tegen-huiselijk-geweld-tegen-vrouwen~va8b19e06/

En Den Haag FM maakte de volgende reportage:

Radio 1 Journaal
In het kader van Orange the World gaf Hameeda Lakho, directeur van de Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid, op maandag 25 november 2019 een interview in het programma Radio 1 Journaal. Hoe help je vrouwen die thuis mishandeld worden? Luister hier het interview terug: https://www.nporadio1.nl/nos-radio-1-journaal/onderwerpen/520786-hoe-help-je-vrouwen-die-thuis-mishandeld-worden

Alle actualiteiten

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en laat u inspireren