Jaarlijkse Themadag

2018

De datum voor de jaarlijkse themadag in 2018 wordt binnenkort bekend gemaakt.

Vorig jaar organiseerden de Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid (voorheen Stichting Geheim Geweld) en GGD Haaglanden op vrijdag 24 november 2017 voor lotgenoten én professionals de themadag ‘Van trauma naar herstel’. Bezoekers beoordeelden deze dag in enquêtes met het gemiddelde cijfer 8,8. Lees hier meer over de themadag ‘Van trauma naar herstel’.

De ervaring leert dat het helpt om eigen ervaringen te bespreken met lotgenoten, ervaringsdeskundigen en professionals. Wie als kind te maken heeft gehad met lichamelijke of geestelijke mishandeling, verwaarlozing of seksueel misbruik weet hoeveel invloed dit heeft op de rest van je leven. Het ontbreken van veiligheid, geborgenheid en liefde heeft plaats gemaakt voor een jarenlange zoektocht naar verwerking, erkenning en acceptatie.

Tijdens de themadag zullen enkele aansprekende sprekers en (ervarings)deskundigen het woord voeren. Daarnaast kan er onder deskundige begeleiding van experts uit het werkveld deel worden genomen aan discussietafels met sub thema’s als schuld en schaamte, familie en relaties. Ook onderwerpen als hulpverlening en lotgenotencontact komen aan bod.

Alle activiteiten

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en laat u inspireren